2011. október 1.

Ez + az

Először is szeretném megköszönni a liciteket, amit a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítvány javára ajánlottatok fel! A licit és az alma-ananász lekvár nyertese Vtundi nevű kedves Olvasóm lett, akit itt is megkérek arra, hogy e-mailben jelentkezzen, hogy a technikai információkat főszervező Móni el tudja küldeni. Köszönöm még egyszer a felajánlást!

Címem: kreativkonyhablog@gmail.com

Más! Időközben elértem a 100 fős olvasótábort! HURRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Sőt, azóta 2 fővel túl is haladtam. Nos 2011. januári indulásomkor erre abszolút nem számítottam... Köszönöm. 
Korábban köszöntettem blogom 80. olvasóját Csillát egy kis virágos süteménnyel, 90. olvasómat, Mártit egy gyönyörű tortával

Most Teakertet köszöntöm sok szeretettel + egy kis házi kolbászkrémmel :))) Remélem nem haragszik meg, hogy "csak" ilyennel üdvözlöm. Viszont ez egy olyan kolbászkrém, amit az ő oldalán találtam. Gyönyörűséges kis korongokba volt elkészítve három különféle kence, azt sem tudtam hirtelenjében, melyiket válasszam. A kolbászkrémmel indítottam, gyerekverzióban.

Szendvicskrémek - kolbászkrém

Hozzávalók:

  • 10 dkg puha lángolt kolbász
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 kis pohár tejföl
A kolbász héját lehúzzuk, majd kis kockákra vágjuk. A kockákra vágott kolbászt, a puha vajat és a tejfölt turmixgépbe tesszük és - igény szerint - simára turmixoljuk. 

Mivel nálam a gyerekek is ettek belőle, nem fűszereztem, csak a kolbász "adta" az ízt (amúgy is bőven van a kolbászban só, bors......).

Lesz még felnőtt verzió is, sok fűszerrel, hagymával!

Jó étvágyat hozzá!




Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

2011. szeptember 26.

Segítsünk... felajánlásom

Korábbi bejegyzésemben már írtam Mónika által szervezett kezdeményezésről, amelynek keretében a Szegedi Újszülött  Életmentő Alapítvány javára indul gyűjtés. 



Szerencsésnek mondhatom magam, mert mindkét fiam egészségesen és időben látta meg a napvilágot. De azoknak a kisbabáknak, akik a kiírt időpontnál korábban jönnek világra és életük első percei már orvosokról, mentőről, és a szülők kétségbeeséséről szólnak, azoknak minden perc számít. Mint ahogy a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítványnak is számít minden felajánlott forint. 
Ezért szívesen ajánlottam fel licitre én is egy lekvárt, amelyet annak a kedves Olvasónak postázok, aki a legtöbbet ígéri. 

Az alma-ananász lekvár kikiáltási ára: 200 Ft.


Alma-ananász lekvár - tartósítószert nem tartalmaz



Licitálni itt lehet a blogon, megjegyzést hagyva. Az utalás módjáról és egyéb technikai dolgokról Süli Mónika e-mailben értesíti a legtöbbet felajánlót.

A licit időtartama: 2011. szeptember 26-30. 24 óra.

Köszönöm :)


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

csak hogy mindig meg tudjam hallgatni...

Ötletek pitetorta dekoráláshoz

Omlós tészta, gyümölcs, esetleg dió, mogyoró vagy mandula.... Nem is kell más egy jó kis pitetortához. És ha  ezt az egyszerű tortát fel akarjuk dobni, akkor elég a következő képek valamelyikéből ihletet meríteni. Martha Stewart oldalán találtam. Soha jobbkor!!











Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

2011. szeptember 25.

Vajas krumplis pogácsa

Kevés hozzávalóból finom pogácsa. Ugyan egy kis meló van vele, mert hajtogatni kell, de ez összességében nem sok. Viszont a szaggatást a gyerekre rá lehet bízni :)

Vajas krumplis pogácsa

Vajas krumplis pogácsa

Vajas krumplis pogácsa

Hozzávalók:


  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg áttört, főtt burgonya
  • 1 csomag sütőpor
  • só - kb. fél kávéskanálnyi nálam
  • fél dl tejföl
  • 1 egész tojás
Kenéshez:

  • 1 tojás
  • kevés tej (kb. 2 kávéskanál)

A liszttel elkeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a kihűlt, áttört krumplit és a margarint. Alaposan összedolgozzuk, majd ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk a tejfölt és a tojást. A tésztát összegyúrjuk. Hideg helyen letakarva pihentetjük pár órát (nálam egy éjszakát volt a hűtőben), s utána úgy járunk el vele, mint a leveles tésztával, azaz négyszer-ötször nyújtjuk és hajtogatjuk. Minden nyújtás után (és hajtogatás előtt) megkenjük kevés tejjel elkevert tojással. A hajtogatások között fél órát pihentetjük a tésztát.

Végül kinyújtjuk a tésztát kisujjnyi vastagságúra, és pogácsákat szaggatunk belőle. A maradék tojással megkenjük és 180 fokos sütőben kb. 16-18 perc alatt szép pirosra sütjük.

50 darab pogácsa lett belőle.



Forrás: Váncza József: A mi süteményeskönyvünk



Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Fogacska!!!!!!!!!!!!!!!

Tegnap Olivérnek kiesett az első fogacskája!!!!!!!!! Annyira örült neki, már régóta őrizgetett egy dobozt, amit a fogaknak szántunk, és most végre van mit beletenni. Ennek örömére mindkét mamáját felhívta, és elújságolta a hírt, valamint a szomszédban szüretelő családnak is teljes részletességgel elmesélte az egészet.

Ritka pillanat volt, hogy azt is megengedte, hogy lefényképezzem:



"Anya! A kisbabádnak kiesett a foga!" :))






Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Segítsünk...


Szívesen csatlakoztam Mónika, a Zabtej blog szerzőjének felhívásához, aki a szegedi újszülött életmentő alapítványnak szervezi a gyűjtést. Részletekkel jövök holnap....


GYŰJTÉS

SZEGEDI ÚJSZÜLÖTT ÉLETMENTŐ ALAPÍTVÁNYNAK



Ideje: 2011. Szeptember 26-30. 24h

Akik már csatlakoztak: 

Akik csatlakozni szeretnének, azok a részletekért a sulimonika@gmail.com



Az Alapítvány honlapja itt érhető el.


2003-ban 1315, 2004-ben 1290, 2005-ben 1222, 2006-ban 1126, 2007- ben 1226, 2008-ban 1318, 2009-ben 1298, 2010-ben 1183 újszülöttet mentett a Szolgálat.
 
Mire tudnánk a befolyt összeget fordítani:

- fertőtlenítő szerekre, eszközök sterilizálására (A fertőzések elkerülése érdekében!)
- pelenkára (A 800g-os babáknak is megfelelő méretű, 1x használatos pelenkát tudnánk adni.)
- mobil eszközökhöz szükséges elemek (monitor, vércukor mérő, laringoszkóp)
-üzemanyag (Egy hónapban 4000km-t megy az autó, ennek a költsége kb. 174.000Ft.)






Enter your email address:


Delivered by FeedBurner