2011. április 21.

Lenmagos rudacska

Egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető sós nassolnivalót szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. A leírt mennyiség egy gáztepsi adag, érdemes dupla adagot készíteni belőle.

Lenmagos rudacskák



Hozzávalók.


  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 kis pohár tejföl (175 g)
  • tojás (a tetejét megkenni)
  • 1 evőkanál lenmag
A liszttel összemorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a sót és a tejfölt. Tésztát gyúrunk belőle. A tésztát lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk, majd vékony hosszú rudakat vágunk belőle. A rudakat tepsibe tesszük, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a lenmaggal. A rudacskákat 190-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és pár perc alatt szép pirosra sütjük. Ez egy gáztepsiben fér el.

Ui.: a korábban közzétett receptben véletlenül szezámmagot írtam (folyamatosan), de rosszul, mert lenmagot használtam. Elnézést!


Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése