2011. április 19.

Sárgarépás-újhagymás krémleves mustárral és sajttal

A gyorsan elkészíthető krémlevesek nálunk mindig bejönnek, fiaim egyik kedvence a sárgarépakrémleves. Gondoltam, most kicsit variálok rajta, ehhez ihletet a legutóbb vásárolt Nők Lapja Konyhájában találtam. Ezt a receptet szabtam gyermekbarátra.

Sárgarépás-újhagymás krémleves mustárral és sajttal


Hozzávalók:

  • 4 szál sárgarépa
  • 3-4 darab újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 közepes burgonya
  • 1 liter húsleves (vagy zöldségalaplé)
  • 1 evőkanál vaj
  • só, bors
  • 10 dkg reszelt trappista sajt

A sárgarépát és az újhagymát feldaraboljuk. A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk. A vajat felforrósítjuk, rádobjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint, majd felöntjük a húslevessel. A zöldségeket puhára főzzük. Ezután pürésítjük a levest, majd a mustárt hozzáadjuk. Tálaláskor rászórjuk a reszelt sajtot.

Nagyon finom, jó étvágyat hozzá!




Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése