2011. április 14.

Sárgabarackos csirke gyümölcsös-fűszeres paradicsommártással

Egy gyorsan, trehány módon összecsapott fotóhoz jár egy fantasztikusan finom, ízletes csirkeétel. A receptet a 2010. áprilisi Vidék Ízében találtam, és 100%-ban követtem a receptet, mivel első olvasatra bizarrnak tűnt. Egy receptben az aszalt sárgabarack, vöröshagyma és a paradicsomszósz??? És mindez fűszerezve curryvel és őrölt köménnyel? Nos igen. Akármilyen bizarrnak tűnik a fenti felsorolás, érdemes kipróbálni, nagyon finom étel lett belőle. Bulgurral ettük, de rizzsel is tökéletesen jó lehet. Legközelebb vendégeknek is bevetem!

Sárgabarackos csirke gyümölcsös-fűszeres paradicsommártással



Hozzávalók:

  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 50 dkg csirkemelfilé
  • só, bors
  • 2 dl tejszín
  • édesnemes pirospaprika
  • 4 kisebb vöröshagyma
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 doboz paradicsomsűrítmény (40 dkg)
  • currypor
  • őrölt kömény
  • vaj a tál kikenéséhez
A sárgabarackokat forró vízbe dobjuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A csirkehúst 3-4 cm-es csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Megtisztítjuk a vöröshagymát, négy darabba vágjuk, majd felhevített vajon körülbelül 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, és megpirítjuk. Beleöntjük a paradicsomot, a tejszínt és sóval, borssal, paprikával, curryvel és az őrölt köménnyel fűszerezzük. Keverünk rajta egyet, majd az egészet egy kivajazott tűzálló edénybe töltjük. A sárgabarackokat leszűrjük, hozzáadjuk a húshoz, összekeverjük és a sütőbe tesszük. Az ételt 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánok!





Szeretnéd a friss bejegyzéseket e-mailben megkapni? Írd ide az e-mail címedet!

Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

2 megjegyzés: