2011. február 5.

Savanyú káposzta-saláta

Nagyon szeretem a savanyú káposztát, mindenféle előfordulási formájában. Szeretem töltött káposztaként, rakott káposztaként, káposztalevesként, bárhogy. Most salátát készítettem belőle.

Babos savanyú káposzta-saláta



Hozzávalók:

20 dkg fehérbab (konzerv)
40 dkg savanyú káposzta
3 evőkanál olaj
1 dl víz
1 csapott mokkáskanál őrölt bors
1 szál póréhagyma

A fehérbab konzervet lecsepegetjük. Természetesen készülhet szárazbabból is, akkor a főzést megelőző éjszaka a babot beáztatjuk, másnap leszűrjük és friss vízzel és babérlevéllel feltesszük főni. Sózhatjuk is. Puhára főzzük és hűlni hagyjuk. Ha a könnyebb utat választjuk, akkor csak a konzervet kell lecsepegetetnünk.
A káposztát kimossuk, majd az olajon kevergetve megforrósítjuk. Kissé sózzuk, borsozzuk és hozzáöntünk kb. 1 deci vizet. Lefedjük, és 20 perc alatt puhára pároljuk. Végül levesszük a fedelet és addig hagyjuk a tűzön, amíg minden leve elpárolog.

Közben a póréhagymát karikákra vágjuk. Amikor a hagyma kihűlt, összekeverjük a babbal és a póréhagymával.

Ha rögtön nem esünk neki, akkor készíthetünk rá öntetet is.

Öntet hozzávalói:
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1-2 evőkanál porcukor
  • metélőhagyma
Ötlet: póréhagyma helyett lilahagymát is használhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése