2011. január 29.

Zöldségkrémleves - energialeves

Ma valami gyors, és finom levesre vágytam. Zöldségkrémlevesre esett a választásom. És hogy teljes legyen a zöldséges tobzódás a tetejére sült hagymakarikák kerültek.


Előtte:



Utána:




Hozzávalók (4 személyre):

  • 5 dkg vaj (zsiradék)
  • 2 darab burgonya - pucolva, kockákra vágva
  • 1 darab vöröshagyma - negyedekre vágva
  • 2-3 gerezd fokhagyma - megtisztítva
  • 5-6 db sárgarépa - megpucolva, felkarikázva
  • 1 darab cukkini - feldarabolva
  • 4-5 rózsa brokkoli - megmosva
  • 5-6 szál csemegehagyma - karikákra vágva
  • 1 db zellergumó - megpucolva, feldarabolva
  • 8-10 dkg zöldborsó - megmosva
  • 9 dl víz (vagy amennyi éppen ellepi)
  • só, bors
  • 2 dl tejszín
A tetejére:

  • 2 darab vöröshagyma
  • kevés liszt
  • olaj a sütéshez
A megtisztított, megpucolt és feldarabolt zöldségeket kevés vajon megfuttatom, majd felöntöm a vízzel. Puhára főzöm a zöldségeket, közben persze fűszerezem ízlés szerint. Sózhatunk, borsozhatunk, de akár egy tyúkhúsleves kockát is dobhatunk bele. Túlzásba szerintem nem szabad esni, mert itt pont a zöldségeké a főszerep. Amikor már a zöldségek puhák, akkor botmixerrel, vagy turmixgép segítségével összeturmixoljuk. Az összeturmixolt krémlevest visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt, és még egy kicsit (3-5 percet) főzzük. 
A feltéthez a vöröshagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk (kicsit vastagabb szeleteket vágjunk, és akkor megmaradnak a karikák), lisztbe forgatjuk és bő olajban kisütjük. Az olajból kivéve lecsepegtetjük konyhai papírtörlőn. 
Ehetünk is!

Ne ijedjünk meg a leves színétől! Végül is ez divatszín! Íme a bizonyíték :)

zöldségleveshez

Kép forrása: ezen az oldalon


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése