2011. január 19.

Tojásleves

Erről a levesről középiskolai menzám jut mindig eszembe. Gondolom sokan így vagyunk ezzel. Furcsa módon nálunk ez mégis gyakran van, mert azuram és a kisfiam is nagyon szereti. Nyugodt szívvel sorolható az olcsó levesek közé.
Tojásleves anyukám útmutatója alapján

Posted by PicasaHozzávalók 4 személyre:


  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • víz
  • tojás - igény szerint
  • ecet
A fokhagymát az olajon az 1 evőkanál liszttel megdinszteljük. Rátesszük a paprikát (gyorsan lehúzzuk a tűzről, nehogy megégjen). Ezután felöntjük vízzel (én 1,5 liter vizzel szoktam felönteni) és megsózzuk. Felforraljuk, majd beleütünk néhány tojást. Lehet a tojásokat egy kis tálban kikeverni, vagy hagyhatjuk a tojást egészben. Én többnyire személyenként 1 egész tojást is beleütök. Ilyenkor figyeljünk arra, hogy ne keverjük szét! Tálalás előtt ecettel ízesíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése