2011. február 3.

Halfilé pezsgőmártásban

Ahogy pár napja ígértem, íme a pezsgőmártásban úszkáló halacska.

Posted by PicasaHozzávalók:


  • 2 babérlevél
  • fél vöröshagyma
  • 10 szem fekete bors
  • fél citrom leve
  • 50 dkg tengeri halfilé
A mártás hozzávalói:


  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő (vagy finomliszt)
  • 2 dl száraz pezsgő
Egy nagyobb lábasban kb. 5 dl vizet felforralunk, beledobjuk a babérleveleket, sózzuk, beletesszük a borsot, a megtisztított hagymát és a fél citrom levét beleöntjük. A halat belerakjuk (óvatosan, nehogy eltörjön), majd kis lángon 5 percig pároljuk. Amíg párolódik a halacska, a mártáshoz a tejszínt az étkezési keményítővel simára keverjük. Beleöntjük a pezsgőt, és kevergetve mártás sűrűségűre főzzük. Végül ízesítjük (sózzuk, pár csepp citromlét öntünk bele, fehér borssal fűszerezzük).

Főtt tészta illik hozzá szerintem. Egyébként a receptet egy félve őrzött 1997. januárban kiadott Magyar Konyhámban találtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése