2011. január 22.

Gombás resztelt máj

Eredetileg szalonnába göngyölt pulykamájat akartam, a gombából pedig gombapaprikást. Viszont Bianka oldalán találtam a gombás resztelt máj receptjét, és hirtelen pálfordulással emellett döntöttem. Jó döntés volt, finom lett. A receptet kicsit módosítottam, mivel se paprika, se paradicsom nem volt itthon, de így is népszerű volt.

Posted by PicasaHozzávalók (inkább 3 személyre):

  • 2 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 4-5 pulykamáj
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1,5 dl víz
  • 2 kávéskanál pirospaprika
  • majoranna
  • só, bors
A vöröshagymát felszeletelem, nem kell apróra, csak úgy nagyjából, rusztikusan :) Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát is. Majd borsozzuk, megszórjuk majorannával, meghintjük pirospaprikával. Felöntjük 1-2 dl vízzel. Közben a májat feldaraboljuk, és hozzáadjuk a megdinsztelt, fűszeres hagymához. Nem sózunk!!! Fontos, mert megkeményedhet a máj! Csak a kész ételt sózzuk meg. Főzzük pár percig, majd hozzáadjuk a gombát is. Gyorsan elkészül, tálalhatjuk főtt burgonyával, vagy rizzsel. Az ecetes uborkát se felejtsük el! 

Jó étvágyat!

1 megjegyzés: