2011. január 29.

Gombás, cukkinis tejszínes ragu masnitésztával

Újabb finom tésztaétel!




Hozzávalók:

  • 10 dkg bacon
  • 5-6 szál csemegehagyma
  • 1 darab cukkini
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 100 g natúr tömlős sajt
  • 2 dl tejszín

Előkészítjük a hozzávalókat, azaz a szalonnát felkockázzuk, a csemegehagymát felkarikázzuk (a zöldjét is), a cukkinit feldaraboljuk, a gombát felszeleteljük. Amikor előkészítéssel készen vagyunk, akkor nekiállunk az elkészítésnek. A szalonnát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a cukkinit és az utolsó percekben a gombát is. Ne sózzunk, mert a szalonna elég sós, és szerintem a tömlős sajtokban is bőven van só. Szóval, amikor a ragu alap kész, akkor hozzáadjuk a tömlős sajtot és a tejszínt is. Egyet forraljuk, és kész!

Tésztával tálaljuk. Akár vacsorára, akár ebédre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése